Intervju med Susanne Åhman

Intervju med Susanne Åhman

Vi har tidigare publicerat en artikelserie om allergi, skriven av Susanne Åhman, i AmstaffNytt. Vi har nu kontaktat henne igen och hon tackade ja till att delta i en artikelserie igen. Då informationen i artiklarna från AmstaffNytt är gammal så kommer Susanne delta med ny och fräsch information. Serien startar med en presentation av Susanne i form av en intervju.


Vad är din yrkesroll?
Jag är veterinär och specialist som smalspårigt inriktat mig på hudsjukdomar och allergier.
Jag har svensk, brittisk och europeisk specialistkompetens.

Som specialist kollar man specifika detaljer och utreder något djupare för att hitta en akutplan och en parallell långvarig plan för djurets bästa livskvalitet.


Var arbetar du?
Vetaderm Specialistklinik
Vi har veterinärer med svenska och internationella specialistkompetenser med hög kunskapsnivå på allergier och andra hudsjukdomar.
Vi håller till i Lomma utanför Malmö, och i Kungsbacka utanför Göteborg.


Vad är ditt råd om man misstänker allergi hos sin hund?
– Om man misstänker allergi på sin hund ska man i första hand vända sig till sin veterinär, kommer man inte fram till ett svar eller en fungerande behandling är rekommendationen att söka specialistvård. Man kan göra det via remiss från sin klinik eller privat.

Varför ska man söka sit till en specialist istället för en allmänklinik?
– Utredningen hos oss jämfört med en allmänklinik skiljer sig en del då vi är specialiserade på ämnet.
Vi använder liknande utredningar och behandlingar men vi tittar djupare på symptomen, använder oss utav annan och mer komplicerad utrustning, samt att vi avsätter mycket tid till våra patienter för att snabbare nå diagnos. Det som skiljer sig mest är kunskapen om just hud.
Målet är att hitta en fungerande behandling så djuret får en så bra livskvalitet som möjligt.

Vi tackar Susanne så länge, och ber att få återkomma med artiklar som innehåller information om allergi och andra hudåkommor.

Kommentarer är stängda.