Bloggen-medarbetare sökes!

Låt inte ämnesraden skrämma dig, läs igenom och ta dig en funderare på om du kan vara lämplig för rollen.

Vi har under en längre tid sökt efter en eller ett par personer som kan tänka sig att hjälpa till med bloggen, men ingen har visat intresse. Men vi har fått till oss information som tyder på att folk tror det kräver en hel del förkunskaper. Därför väljer vi idag att skriva detta inlägg för att förtydliga vad uppgiften innebär – lite mer specifikt.

Jag kan inte hantera en blogg

Man behöver inga kunskaper om bloggverktyget alls!
Det är förvisso väldigt enkelt och går snabbt att lära sig, men en i redaktionen har redan kunskap nog att hantera inläggen själv.
Det är dessutom få inlägg som redaktionen skriver helt själva, tanken är inte att bloggen ska drivas av bara redaktionen och spegla deras intressen/åsikter, utan självklart ska bredden av ämnen och artiklar finnas kvar.
Man behöver inte heller leva upp till att vara någon sorts idéspruta, för vi har ämnen och artikelförslag redo för en lång tid framöver.
Ett brett kontaktnät är såklart bra att ha, men det är absolut inget krav det heller!

Så man ska inte blogga, inte skriva, inte komma på ämnen.. vad ska man göra då?

Det vi – i dagsläget – behöver stöttning med är att hitta information om ett visst ämne, eller någon som kan tänka sig att skriva om detta ämne. Vi har ett schema uppdelat på olika teman, indelat i olika ämnen så arbetet att få till inlägg är egentligen enkelt.. men vi behöver fler som gör det.


Har du några frågor om upplägget? Är du intresserad av uppdraget och vill veta mer?

Kontakta sekreterare@astklubben.se